Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
28.9 C
Paphos

Ακολουθήστε μας:

ΑρχικήΠΑΦΟΣΠρόλαβαν τα χειρότερα - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Πελαθούσα Άγιο Γέωργιο...

Πρόλαβαν τα χειρότερα – Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε Πελαθούσα Άγιο Γέωργιο Πέγειας

Share

πό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Πελαθούσας που εκδηλώθηκε στη 13:35, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Σάββα Ιεζεκιήλ. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιεζεκιήλ ανέφερε πως η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα, αποκαλάμες και άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της, συνέχισε, οι δυνάμεις κατάφεραν και την ασφάλισαν θέτοντας την υπό έλεγχο. Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο συμπλήρωσε. Από την φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

 

Σύμφωνα εξάλλου με ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή στο Χ, ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και ο Σταθμός Υπαίθρου Στρουμπιού με τρία πυροσβεστικά οχήματα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και χαμηλή άγρια βλάστηση μεταξύ της κοινότητας Στενής και Πόλης Χρυσοχούς.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται και από το Τμήμα Δασών, λέει ενώ προσθέτει πως ανταποκρίθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα και γεωργικοί ελκυστήρες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

 

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στην Πέγεια

Υπό έλεγχο, στο μεταξύ, τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Πέγεια κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο και πλησίον του Λιμανιού της Πέγειας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Σάββα Ιεζεκιήλ.

Ο κ. Ιεζεκιήλ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως δεν απειλήθηκε το εκκλησάκι, ενώ η φωτιά κατέκαψε άγρια βλάστηση με θάμνους. Για την κατάσβεση της, συνέχισε, επιχείρησαν τρία οχήματα πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, με 10 δασοπυροσβέστες και ένα  όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβέστες.

Κάντε Follow ή Like στη σελίδα μας στο Facebook (πατώντας στο παρακάτω εικονίδιο) για να παρακολουθείτε τις δημοσιεύσεις του Cosmos News

Share

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Custom Ad 1

Cosmos News